Projectduur nauwkeurig voorspelbaar

Capgemini is in staat de duur van een project tot op 5% nauwkeurig te voorspellen door het gebruik van estimation en measurement technieken. Sinds 2003 maakt het bedrijf gebruik van de technieken en daaruit zijn enkele punten naar voren gekomen die belangrijk kunnen zijn voor toekomstige projecten.

Allereerst is het belangrijk om te breken met de traditie dat je groot moet beginnen om een project klaar te krijgen. Het is juist beter om klein te beginnen, omdat er dan met minder mensen hetzelfde werk verricht moet worden. Ook is het belangrijk om achterstanden meteen op te lossen. Te vaak wordt er doorgewerkt aan projecten met achterstand, omdat er nog genoeg tijd is om de schade in te halen.

Door de technieken van Capgemini kan de IT-industrie voorspelbaar werken en eventuele defecten op tijd signaleren. Een uitloop van een week kan al maanden van te voren worden voorspeld door de technieken. Zo kun je de opdrachtgever ook voorbereiden op een langer tijdsduur. Door de technieken zijn de risico`s beter te managen en kan een lagere prijs berekend worden. Een langere looptijd van een project kan op die manier gunstiger uitpakken dan een strenge tijdslimiet. Vooral middelgrote en grote projecten zijn nog te vaak onvoorspelbaar. Kleine projecten kunnen beter uiteengezet worden.

bron: Software Release – 1 november 2005

Geef een reactie