TNT Express in finale Franz Edelman Award

Transportbedrijf TNT Express dingt als finalist mee naar de Franz Edelman Award 2012 van INFORMS wegens succesvolle toepassing van Operations Research in de optimalisatie van haar supply chain.

Dankzij de inzet van slimme rekenmodellen voor het analyseren en optimaliseren van haar transportnetwerk, heeft TNT Express wereldwijd veel kosten kunnen besparen, haar klantenservice flink kunnen verbeteren en haar managers beter kunnen opleiden.

TNT Express is al enige jaren bezig met een omvangrijk optimalisatie programma. Daarmee is de kwaliteit van besluitvorming verbeterd en heeft men een leeromgeving gecreërd voor de toepassing van OR op de werkplek. Zo is er samen met Tilburg University een serious game voor managers ontwikkeld om hun bedrijfsinzicht te vergroten.

De Franz Edelman Award wordt elk jaar toegekend aan een Operations Research project dat grote veranderingen bewerkstelligt in de samenleving, industrie en bedrijven. Binnen Operations Reserach wordt gebruik gemaakt van geavanceerde analytische methodes die het management helpen bedrijfsprocessen te optimaliseren en die beslissingsondersteunend zijn.

In het verleden wonnen Motorola, Merrill Lynch, Canadian Pacific Railway en IBM de Franz Edelman Award. De uitreiking vindt plaats tijdens de jaarlijkse INFORMS conferentie, die april van dit jaar wordt gehouden in Californië, USA.

Bron: Tilburg University, februari 2012

 

 


 

Operations Research is niet alleen interessant voor grote internationals. Als uw planning complex is, kunt u de vruchten plukken van slimmere planning. Wilt u ook uw bedrijfsprocessen optimaliseren met wiskunde en statistiek? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.