Planning in Excel

Microsoft Excel is het meest gebruikte spreadsheet-programma. Vrijwel iedereen heeft het op zijn PC staan. Excel is een krachtige en flexibele kantoorapplicatie en wordt vaak gebruikt binnen bedrijven om de planning te maken.

Vele bedrijven maken hun planning met Excel. En dat terwijl er veel gespecialiseerde software bestaat. Leveranciers van dergelijke software zoals Enterprise Resource Planning (ERP) en Advanced Planning & Scheduling (APS) leveren zeer complete oplossingen. Waarom is Excel dan zo populair?

Tips en hints

Planning in ExcelIn het e-book Planning in Excel staat enige achtergrond van het plannen en spreadsheets, een aantal voor- en nadelen van het plannen met dergelijke software en een paar hints en tips voor het gebruik van Excel voor de planning. Geschreven op basis van ervaring uit de praktijk.

Het is geen cursus of naslagwerk voor planning in het algemeen, of Excel in het bijzonder. Er wordt van uitgegaan dat de lezer al voldoende kennis van Excel heeft. Ook bevat dit boekje geen kant-en-klare antwoorden op alle planningsproblemen.

Nieuwe ideeën

Wel kan dit beknopte boekje een aardige manier zijn om eens wat meer te weten te komen over andere mogelijkheden in Excel. Minder bekende mogelijkheden die voor planning gebruikt kunnen worden. En zo misschien tot nieuwe inzichten te komen.

“Een aanrader om te lezen als je dagelijks of wekelijks planningen maakt in Excel en er eens met andere ogen naar wilt kijken.”

“Ik heb dingen gelezen die ik echt niet wist. En ik gebruik Excel al jaren voor de planning!”

Planning in Excel

Achtergrondinformatie over planning en spreadsheets, voor- en nadelen van het plannen met dergelijke software, en een hints en tips voor het gebruik van Excel voor de planning.
Pdf, 28 pagina’s, 1.5MB. Prijs: € 19,95

Koop online…

 

Microsoft Office en Microsoft Excel zijn geregistreerde merknamen van Microsoft, Inc.